Het uitzoeken van de perfecte kerstboom voor gebruik in je woning of in je bedrijf, is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er zijn namelijk diverse soorten, maten en typen kerstbomen beschikbaar. Een goede keuze maken is dus best lastig. In dit artikel leggen we je via een handig stappenplan uit waar je op moet letten als je een kerstboom wilt gaan kopen die perfect bij je past!

Stap 1: Bepaal de lengte van je boom

De eerste stap bij het uitzoeken van een goede kerstboom is de gewenste lengte. De ideale lengte van de kerstboom die je wilt aanschaffen, is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van de woonkamer. Bepaal of je de kerstboom op een tafeltje wilt zetten of niet. Houd er ook rekening mee dat er nog een piek in de kerstboom komt om deze te verfraaien. Vaak komt het erop neer dat je kerstboom in de meest gunstige situatie niet hoger is dan 2.00 tot maximaal 2.10 meter. Sterker nog: je kunt het beste kiezen voor een kerstboom die tussen de 1.85 en 1.50 groot is, dan zit je altijd safe!

Stap 2: Kies de soort die past bij je interieur

Wie een fraaie en stijlvolle kerstboom zoekt, kan tegenwoordig kiezen uit diverse soorten kerstbomen. De twee bekendste varianten kerstbomen zijn kunstkerstbomen en natuurlijk, echte kerstbomen. Wil je zelf niet te veel werk hebben van je kerstboom door afvallende naalden, dan kun je het beste voor een kunstkerstboom kiezen. Een kunststof kerstboom levert je geen troep op en kun je ieder jaar snel opnieuw opbouwen voor extra sfeer in huis. Houd je van de onovertroffen natuurlijke uitstraling van echte kerstbomen? Dan kun je het beste elk jaar opnieuw een echte kerstboom kopen!

Stap 3: Bepaal de verlichting

Een kerstboom is geen echte kerstboom zonder de juiste verlichting. De beste keuze die je in dit opzicht kunt maken is om te kiezen voor voordelige LED-verlichting. LED-verlichting is niet alleen beschikbaar in diverse kleurvarianten, maar ook een energiezuinige en voordelige keuze.

Stap 4: Bepaal de kleur kerstballen

Kleuren willen ook wat. Een kerstboom leuk optuigen doe je door de juiste kleuren te kiezen. Populaire kleuren voor kerstbomen, of ze nu van kunststof zijn of echte kerstbomen betreffen, zijn rood en paars. Vooral rood is een fijne kleur voor kerstballen in de boom. Rood staat garant voor romantiek, gezelligheid en sfeer en is daarom altijd een slimme keuze!

Stap 5: Bepaal de versiering

De versiering van je kerstboom is ook iet om goed op te letten! Zo kun je kiezen voor kerstboomballen. Een andere optie is om leuke versiersels in je kerstboom aan te brengen, zoals bloemetjes of zilveren ornamenten. Het is maar net wat jouw wensen zijn: een kerstboom optuigen biedt tal van mogelijkheden voor creatieve geesten.

Stap 6: Kies de piek

Ten slotte is het van belang welke piek je koopt voor jouw kerstboom. Je kunt gaan voor een stoere, lange en hoge piek van goud en zilver. ALs je niet zo gehecht bent aan luxe en dure pieken, kun je ook gaan voor een origineel gevormde piek in stervorm of voor een leuk en grappig poppetje in de top van je kerstboom. De keuze is volledig aan jou!