Kunstkerstboom kopen

Bestel jouw Kunstkerstboom eenvoudig online.

Zo kies je jouw kunstkerstboom​?

makkelijker kunnen we het niet maken

Kies jouw kerstboom en bepaal de lengte.
Laat ons weten wanneer de boom wil hebben.
Wij zorgen ervoor dat de boom bij jou wordt thuisbezorgd.
Zodat jij zorgeloos kunt genieten van de kerstperiode.

De voordelen van onze service

Waarom jij jouw kunstkerstboom online moet bestellen

 • Geen gedoe met naalden in je auto
 • Nooit meer in de rij staan
 • Zorgeloos genieten van de kerst

Kunstkerstboom kopen?

De mooiste kunstkerstboom van Nederland

Ons doel is elke Nederlander jaarlijks zorgeloos te laten genieten van een kunstkerstboom​. Wij zorgen voor de beste kunstkerstboom die er te krijgen zijn.

Veel gestelde vragen

Welke maten kunstkerstbomen zijn beschikbaar?

Bij onze collectie kunstkerstbomen bieden we een uitgebreid assortiment aan maten, zodat u de perfecte kunstkerstboom voor uw feestelijke decoratie kunt vinden. Tijdens het bestelproces kunt u eenvoudig de gewenste maat selecteren, en onze meest populaire kunstkerstbomen variëren doorgaans tussen de 150 centimeter en 225 centimeter in hoogte. Als u op zoek bent naar een kunstkerstboom van grotere afmetingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en uw specifieke wensen voor de maat door te geven. Wij staan klaar om u een gepersonaliseerd voorstel te doen, zodat u de ideale kunstkerstboom kunt bemachtigen voor een onvergetelijke kerstervaring. Onze kunstkerstbomen zijn van uitstekende kwaliteit en zijn perfect voor het creëren van een sfeervolle en duurzame kerstsfeer in uw huis.

Vanaf wanneer kan ik mijn kunstkerstboom kopen?

Onze prachtige kunstkerstbomen zijn beschikbaar voor bestelling vanaf september. Het is belangrijk om te weten dat de beschikbaarheid van kunstkerstbomen beperkt is, dus het is raadzaam om uw bestelling zo vroeg mogelijk te plaatsen om zeker te zijn van een schitterende kunstkerstboom voor de feestdagen. Het vroegtijdig bestellen van uw kunstkerstboom garandeert niet alleen dat u de perfecte boom krijgt, maar ook dat u volop kunt genieten van de kerstsfeer en de voorbereidingen voor uw vakantieversieringen ruim van tevoren kunt beginnen. Grijp deze kans om uw feestelijke seizoen te plannen en uw huis te transformeren in een magische kerstomgeving met onze prachtige kunstkerstbomen. Bestel vandaag nog en verzeker uzelf van een onvergetelijke kerstervaring.

Kan ik mijn order annuleren?
Hoewel we het uiteraard niet graag doen, kunt u zonder problemen uw order annuleren. Zorg ervoor dat u contact met ons opneemt uiterlijk 3 dagen voor de levering van uw kerstboom. Dit geeft ons de ruimte om de boom uit het proces te halen.
Hoe worden de kerstbomen geleverd?
Onze kerstbomen worden geleverd in een speciaal daarvoor ontworpen net. De kerstboom wordt hiermee optimaal beschermd tijdens het vervoer en schade aan de takken wordt met tot een minimum beperkt. Verder worden de kerstbomen vers geleverd, er vallen daardoor weinig naalden uit. Wil je je kerstboom lang mooi houden? Lees dan meer over kerstboom verzorging.
Kan ik mijn leverdatum of het adres veranderen?
Ja dit kan. Zorg er echter wel voor dat je minimaal 3 dagen voor je levering aangeeft dat je de boom op een ander moment geleverd wil hebben. De leverdatum of het leveradres veranderen doe je door een e-mail te sturen naar order@kerstboomkopen.nl onder vermelding van het ordernummer. Zorg ervoor dat u zowel het oude als het nieuwe adres vermeldt.
Hoe laat wordt mijn kerstboom geleverd?
Dat kunnen wij op voorhand helaas niet bepalen. Zoals u begrijpt is dit een drukke periode. De vervoerder doet zijn uiterste best om u vooraf te informeren over het tijdstip.
Zijn kunstkerstbomen milieuvriendelijk?

Kunstkerstbomen worden vaak als milieuvriendelijker beschouwd dan echte kerstbomen, maar er zijn enkele nuances om te overwegen. Hier zijn enkele punten om te begrijpen over de milieuvriendelijkheid van kunstkerstbomen:

 1. Herbruikbaarheid: Kunstkerstbomen zijn herbruikbaar en kunnen meerdere jaren worden gebruikt. Hierdoor verminderen ze de behoefte aan het kappen van echte bomen voor kerstversiering.

 2. Milieukosten van productie: Kunstkerstbomen worden meestal gemaakt van PVC en andere kunststoffen, die afkomstig zijn van niet-hernieuwbare bronnen en energie-intensieve productieprocessen vereisen. Dit productieproces heeft een negatieve milieu-impact.

 3. Transport: Kunstkerstbomen moeten meestal worden getransporteerd van de fabriek naar de consument, wat energie en middelen kost. Echte kerstbomen worden vaak lokaal geteeld en hebben mogelijk een kleinere ecologische voetafdruk wat betreft transport.

 4. Afval en recyclage: Als een kunstkerstboom het einde van zijn levensduur bereikt, kan deze moeilijker te recyclen zijn vanwege de gebruikte materialen. In sommige gevallen kunnen kunstkerstbomen terechtkomen op stortplaatsen en bijdragen aan langzaam afbreekbaar afval.

Over het algemeen kan worden gesteld dat kunstkerstbomen milieuvriendelijker zijn als ze gedurende vele jaren worden hergebruikt. Het is belangrijk om de levensduur van de kunstboom te maximaliseren en te overwegen of je deze kunt doneren of verkopen wanneer je hem niet meer wilt gebruiken. Als je de aanschaf van een nieuwe kunstkerstboom wilt overwegen, zoek dan naar milieuvriendelijke opties die zijn gemaakt van duurzamere materialen en zorg ervoor dat je oude kunstkerstbomen op een verantwoorde manier recycleert of weggooit.

Wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom ten opzichte van een echte kerstboom?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een kunstkerstboom in plaats van een echte kerstboom. Hier zijn enkele van de voordelen:

 1. Herbruikbaarheid: Kunstkerstbomen zijn herbruikbaar en kunnen vele jaren meegaan. Dit betekent dat je dezelfde boom jaar na jaar kunt gebruiken, wat op de lange termijn kostenefficiënt kan zijn.

 2. Gemak: Kunstkerstbomen vereisen geen water en veroorzaken geen naalduitval, waardoor ze minder rommelig zijn dan echte kerstbomen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het bijhouden van de waterstand en het dagelijks opruimen van naalden.

 3. Veelzijdigheid: Kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en kleuren, zodat je er een kunt kiezen die bij je interieur en smaak past. Ze kunnen zelfs voorgemonteerd zijn, waardoor de opstelling eenvoudig is.

 4. Geen allergenen: Kunstkerstbomen bevatten geen pollen of schimmels, waardoor ze een betere optie kunnen zijn voor mensen met allergieën.

 5. Geen boomkap: Het gebruik van een kunstkerstboom draagt niet bij aan het kappen van echte bomen, wat gunstig is voor het milieu.

 6. Lagere kosten op lange termijn: Hoewel de initiële kosten van een kunstkerstboom hoger kunnen zijn dan die van een echte kerstboom, kunnen ze op lange termijn voordeliger zijn omdat je ze herhaaldelijk kunt gebruiken.

 7. Brandveiligheid: Kunstkerstbomen zijn meestal behandeld om brandwerend te zijn, wat de veiligheid in huis kan vergroten.

 8. Geen zorg voor water geven: Met een kunstkerstboom hoef je je geen zorgen te maken over het dagelijks bijvullen van een waterreservoir om de boom vers te houden.

 9. Lange houdbaarheid: Kunstkerstbomen behouden hun vorm en uiterlijk gedurende de hele kerstperiode, zonder dat ze naalduitval vertonen.

Hoewel kunstkerstbomen veel voordelen hebben, zijn er ook nadelen, zoals het gebruik van niet-hernieuwbare materialen bij de productie. Het is belangrijk om persoonlijke voorkeuren, budget en milieubewustzijn in overweging te nemen bij het kiezen tussen een kunstkerstboom en een echte kerstboom.

Hoe kies ik de juiste kunstkerstboommaat voor mijn ruimte?

Het kiezen van de juiste kunstkerstboommaat voor je ruimte kan een belangrijke beslissing zijn om ervoor te zorgen dat de boom goed past en er mooi uitziet. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de juiste maat kunstkerstboom te selecteren:

1. Meet je ruimte: Meet de hoogte van het plafond in de ruimte waar je de kerstboom wilt plaatsen. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte overhoudt tussen de bovenkant van de boom en het plafond, zodat je de boom kunt versieren met een piek of een engel zonder dat het te krap wordt.

2. Kies een locatie: Bepaal waar je de kerstboom in de ruimte wilt plaatsen en meet de beschikbare breedte op die locatie. Zorg ervoor dat de boom niet te dicht bij muren, meubels of andere obstakels staat, zodat je genoeg ruimte hebt om de takken uit te spreiden en te versieren.

3. Houd rekening met de standaardhoogtes: Kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardhoogtes, meestal variërend van 1,5 meter tot 3,0 meter of zelfs groter. Selecteer een hoogte die past bij de ruimte en de plafondhoogte.

4. Overweeg de boomvorm: Bomen komen in verschillende vormen, waaronder slank, vol, breed, en kegelvormig. Kies een vorm die past bij je persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte.

5. Denk aan de versiering: Bedenk hoe je de boom wilt versieren. Als je veel grote ornamenten en decoraties hebt, wil je misschien een vollere boom kiezen om voldoende ruimte te hebben voor al je versieringen.

6. Probeer een virtuele boomplaatser: Sommige websites bieden online tools waarmee je verschillende kunstkerstbomen in je ruimte kunt ‘plaatsen’ om te zien hoe ze eruit zouden zien. Dit kan je helpen om visueel te bepalen welke maat het beste is.

7. Onthoud de boomstandaard: Houd er rekening mee dat de hoogte van de boom inclusief de boomstandaard is. Zorg ervoor dat de boomstandaard niet te hoog is om goed in je ruimte te passen.

8. Pas de maat aan je persoonlijke voorkeur aan: Uiteindelijk moet je de maat van de kunstkerstboom kiezen op basis van wat jij het mooist vindt en wat past bij de sfeer die je wilt creëren in je huis.

Door deze stappen te volgen en rekening te houden met de afmetingen van je ruimte, je persoonlijke voorkeuren en de beschikbare versieringen, kun je de juiste kunstkerstboommaat kiezen voor jouw situatie.

Hoe kan ik mijn kunstkerstboom het beste opbergen voor hergebruik?

Het op de juiste manier opbergen van je kunstkerstboom is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft en herbruikbaar is voor volgende kerstseizoenen. Hier zijn enkele stappen om je kunstkerstboom goed op te bergen:

1. Verwijder de versieringen: Haal voorzichtig alle ornamenten, lichtjes en andere decoraties van de boom. Plaats ze in afzonderlijke opbergdozen of containers om ze veilig te bewaren voor volgend jaar.

2. Schud de boom uit: Schud de boom voorzichtig om eventueel vuil en stof te verwijderen. Als er veel stof op zit, kun je overwegen om de boom lichtjes af te stoffen met een plumeau of een stofzuiger met een zachte borstelmond.

3. Demonteer de boom: Haal de takken van de stam van de kunstkerstboom. De meeste kunstkerstbomen hebben scharnierende takken die kunnen worden ingeklapt. Begin meestal van boven naar beneden en werk in omgekeerde volgorde bij het opbergen.

4. Controleer op beschadigingen: Terwijl je de takken verwijdert, controleer je op eventuele schade, zoals gebroken of vervormde takken. Als je beschadigingen aantreft, overweeg dan of deze kunnen worden gerepareerd voordat je de boom opbergt.

5. Gebruik een opbergtas of -doos: Investeer in een speciale kunstkerstboomopbergtas of -doos. Deze zijn meestal ontworpen om de boom veilig op te bergen en te beschermen tegen stof en schade. Zorg ervoor dat de opbergtas groot genoeg is om de boom comfortabel te bevatten.

6. Markeer de doos: Label de opbergtas of -doos duidelijk met de inhoud, zodat je volgend jaar gemakkelijk weet wat erin zit.

7. Bewaar de lichtjes apart: Als je lichtslingers op de boom hebt, rol ze dan netjes op en bewaar ze in een afzonderlijke doos of tas om klitten te voorkomen.

8. Plaats de boom op een droge, koele plaats: Zorg ervoor dat de opbergruimte voor je kunstkerstboom droog en koel is, om schimmel en vochtschade te voorkomen.

9. Vermijd zware voorwerpen: Stapel geen zware voorwerpen bovenop de opbergdoos of -tas van de boom, om te voorkomen dat de takken worden samengedrukt of beschadigd raken.

10. Controleer jaarlijks: Elk jaar voordat je je kunstkerstboom opzet, inspecteer je de boom op eventuele schade of vervorming die kan zijn opgetreden tijdens het opbergen. Repareer indien nodig voor gebruik.

Met zorgvuldige opslag blijft je kunstkerstboom in goede staat en kun je er vele jaren van genieten.

ijn kunstkerstbomen verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen?

Ja, kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor je de vrijheid hebt om een boom te kiezen die past bij je persoonlijke smaak en de inrichting van je huis. Hier zijn enkele van de verschillende kleuren en stijlen kunstkerstbomen die beschikbaar zijn:

1. Traditionele groene bomen: Deze bomen zijn gemaakt om op echte kerstbomen te lijken en hebben vaak donkergroene naalden. Ze zijn een klassieke keuze voor degenen die de traditionele kerstsfeer willen behouden.

2. Sneeuwbedekte bomen: Deze bomen zijn voorzien van kunstsneeuw op de takken om een winterse uitstraling te creëren. Ze voegen een vleugje magie en sneeuwpret toe aan je kerstdecoratie.

3. Witte bomen: Witte kunstkerstbomen zijn populair voor moderne en minimalistische interieurs. Ze bieden een schone, frisse uitstraling die goed samengaat met verschillende kleurenschema’s.

4. Zilveren en gouden bomen: Bomen in zilver- en goudtinten brengen een vleugje glamour en elegantie in je kerstdecoratie. Ze kunnen goed passen bij een luxe kerstthema.

5. Tropische bomen: Als je een kerstviering in een warm klimaat viert of gewoon van een tropische uitstraling houdt, kun je kiezen voor kunstkerstbomen in felle kleuren zoals roze, turquoise of geel.

6. Pre-lit bomen: Deze bomen zijn vooraf uitgerust met ingebouwde kerstverlichting, waardoor het eenvoudiger is om je boom te versieren en een magische uitstraling te creëren.

7. Unieke vormen: Kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals slank, vol, kegelvormig en asymmetrisch. Je kunt een vorm kiezen die het beste bij je ruimte en stijl past.

8. Gevlochten bomen: Sommige kunstkerstbomen zijn gemaakt van gevlochten takken of materialen, wat een rustieke uitstraling geeft die goed past bij landelijke decoraties.

9. Felle kleuren en patronen: Als je een gedurfde en creatieve kerstboom wilt, kun je kiezen voor kunstbomen in felle kleuren of met opvallende patronen.

10. Thema- of karakterbomen: Er zijn kunstkerstbomen verkrijgbaar met specifieke thema’s of personages, zoals Disney-kerstbomen, Harry Potter-kerstbomen en meer.

Kortom, er zijn veel opties om uit te kiezen als het gaat om kunstkerstbomen. Het belangrijkste is om een boom te selecteren die past bij je persoonlijke smaak en de gewenste kerstsfeer in je huis weergeeft.

Kunnen kunstkerstbomen worden gerecycled?

Kunstkerstbomen kunnen moeilijker te recyclen zijn dan echte kerstbomen, vanwege de materialen waaruit ze zijn gemaakt. De meeste kunstkerstbomen zijn vervaardigd uit niet-biologisch afbreekbare materialen zoals PVC, metaal en andere kunststoffen, wat het recyclingproces bemoeilijkt. Toch zijn er enkele mogelijkheden om kunstkerstbomen op een milieuvriendelijke manier te verwerken:

1. Lokale recyclingprogramma’s: Sommige gemeenten en afvalverwerkers accepteren kunstkerstbomen in hun recyclingprogramma’s, maar de acceptatie kan variëren. Raadpleeg de richtlijnen van jouw lokale instanties om te zien of ze kunstkerstbomen accepteren en welke voorwaarden er gelden.

2. Neem contact op met de fabrikant: Sommige fabrikanten van kunstkerstbomen hebben terugnameprogramma’s of recyclingopties voor hun producten. Neem contact op met de fabrikant van je boom om te zien of ze enige vorm van recyclingdienst aanbieden.

3. Hergebruik: Als je kunstkerstboom nog in goede staat is maar je wilt hem niet langer gebruiken, overweeg dan om hem te doneren aan een goed doel, een school, of iemand anders die er gebruik van kan maken. Hergebruik is een duurzame manier om de levensduur van de boom te verlengen.

4. Lokale afvalstortplaatsen: In sommige gevallen kun je je oude kunstkerstboom weggooien bij een lokale stortplaats. Zorg ervoor dat je de instructies van de stortplaats volgt en eventuele vereiste voorbereidingen treft voordat je de boom weggooit.

5. Alternatieve doeleinden: Overweeg creatieve manieren om delen van je kunstkerstboom te hergebruiken, zoals het maken van vakantiedecoraties of knutselprojecten.

Het is belangrijk om de juiste recycling- of verwijderingsmethoden te volgen om ervoor te zorgen dat je kunstkerstboom op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Hoewel kunstkerstbomen niet zo gemakkelijk te recyclen zijn als echte kerstbomen, zijn er nog steeds manieren om hun impact op het milieu te verminderen door hergebruik of verantwoorde verwijdering.

Kerstboom Bestellen Online

Zorgeloos genieten van een sfeervolle kerst.

Met de grootst mogelijk zorg worden onze kerstbomen gekweekt, groot gebracht en uiteindelijk gezaagd. Wij proberen dit proces zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen.