De Nordmann kerstboom | De echte kerstboom

Wil je een Nordmann kerstboom kopen? Dan heb je de keuze uit verschillende boomsoorten. De Nordmann kerstboom is veruit het populairst. Dit komt onder andere omdat de boom volle en brede naalden heeft, die niet snel uitvallen. Je hebt dan ook de hele decembermaand plezier van deze mooie kerstboom.

Waar kan je de Nordmann kerstboom aan herkennen?

Als je eenmaal weet hoe een Nordmann kerstboom er precies uit ziet, kun je deze gemakkelijk herkennen. De Nordmann heeft namelijk enkele opvallende kenmerken:

 • De Nordmann heeft volle en brede naalden. Deze hebben aan de bovenzijde een donkergroene en glanzende kleur. De onderzijde van de naalden is groen met subtiele witte strepen.
 • De Nordmann is breed en loopt langzaam in een punt toe.
 • De Nordmann heeft een brede stam.
 • De Nordmann heeft niet-prikkende naalden.

Ook is de kerstboom naaldvast. Dit betekent dat de naalden lang in de boom blijven zitten, ook als deze eenmaal uit de grond verwijderd is.

Waar komt de Nordmann kerstboom voor?
De meeste Nordmann kerstbomen worden geïmporteerd uit Denemarken. Dit land heeft namelijk het perfecte klimaat om mooie Nordmann kerstbomen te laten groeien. Denemarken exporteert maar liefst 5 miljoen Nordmann bomen per jaar!

Redenen om een Nordmann te kopen

Twijfel jij nog om een Nordmann te kopen? Wij geven je graag enkele goede redenen om juist voor deze kerstboom te kiezen:

 • De Nordmann is naaldvast. Dit betekent dat je de hele decembermaand plezier hebt van deze prachtige boom.
 • De Nordmann heeft een luxe uitstraling. Dit komt onder andere door het kleurverschil van de naalden, maar ook door de brede vorm van de boom.
 • De Nordmann is groot en breed. Dit maakt de kerstboom erg geschikt voor grotere ruimtes.
 • De Nordmann heeft niet-prikkende naalden. Dit maakt het versieren van de kerstboom een stuk comfortabeler. Bovendien is dit erg prettig als je kinderen hebt.

Kortom, een Nordmann kerstboom is naaldvast, luxe, groot, breed en zacht. Dit maakt de boom al jaren de populairste kerstboom.

Hoe zorg ik ervoor dat de Nordmann kerstboom zo lang mogelijk goed blijft?

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier kunnen hebben van jouw Nordmann kerstboom. Wij geven je enkele tips om jouw kerstboom zo lang mogelijk goed te houden:

 • Laat de boom na aanschaf minimaal 1 dag op temperatuur komen. Dit doe je door de boom in een emmer water op een koele plek te zetten.
 • Zet de boom op een lichte plek in huis.
 • Zet de boom minimaal 2 meter van de verwarming af.

Je kunt een Nordmann het beste in een kerstbomenstandaard zetten. Zaag ongeveer 3 centimeter van de stam af en vul de kerstomenstandaard regelmatig met water. Zo weet je zeker dat je kerstboom voldoende vocht krijgt.

Is de Nordmann geschikt om in de tuin te planten?

Het is mogelijk om een Nordmann in de tuin te zetten. Houd er wel rekening mee dat een Nordmann snel groeit en een flinke hoogte kan bereiken. Heb je een kleine tuin, dan is een Nordmann vaak te groot. Wil je een Nordmann planten? Doe dit dan in het voorjaar of in het najaar. Op een regenachtige dag is het plaatsen van de boom het gemakkelijkst, omdat de grond dan wat zachter is.

Nordmann kerstboom kopen?

Wil je een Nordmann kerstboom kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kiest zelf hoe groot jouw kerstboom moet zijn en wanneer je deze wil ontvangen. Wij zorgen ervoor dat je de perfecte kerstboom op de gewenste datum thuis ontvangt. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag.